Je hebt altijd baas boven baas. Productschool helpt mensen zonder technische kennis in 12 weken van een idee een product te maken, maar West Vesey en zijn vrienden vinden dat kinderwerk. Zij hebben als doel 24 bedrijven in 12 maanden realiseren ... "We're building 24 internet businesses in 12 months. In the past 8 months, we've launched 8. 4 of them have been profitable, producing >$50,000."

Het is natuurlijk een krankzinnig idee om dit te willen, lees het complete verhaal. Het project begon met het bouwen van een dienst die het voor startups eenvoudig maakte om zich bij databases en media aan te melden. Daarna kwam er een dienst waarbij startups zich bij techjournalisten onder de aandacht konden brengen, vervolgens een service om investeerders te vinden. En zo verder. Zoals gezegd, een krankzinnig idee. Maar ook daar kun je van leren.

Snel een product maken, het kan.

"We can't waste time making our products perfect. We can't launch time-dependent products (because we don't have enough time to effectively run 24 businesses at once). We bias towards (relatively) low-risk, high-return products."

Meerdere producten in korte tijd maken, het kan

Als je maar niet aarzelt om voor één en dezelfde doelgroep te werken. Als je maar niet aarzelt je eigen techniek te copiëren.

"We stay inside of our circle of competence. That doesn't just mean we only build a certain kind of product, but also that we only sell to one market. All of our products are 1.) technically similar (or at the very least complementary), and 2.) used by the same people."

Doen is leren

"The objective of this challenge is not to find one good idea to spend our lives on, but rather to become better at building and launching products sustainably."

Maar wil je gewoon één product maken? Dat kan ook. 1 oktober gaan we van start met 'In 12 weken van idee naar product'. Meld je aan!

Deze site is gebouwd met Ghost. Makkelijk en mooi. Probeer het ook.