In de serie 'Community' stellen we je voor aan mensen die aan Productschool mee doen. Wat zijn hun plannen? Wat willen ze leren? Wat zijn hun ambities? Meld je aan voor 'In 12 weken van idee naar product', 1 oktober gaan we van start. Net als ...

Wat is je naam en wat doe je in het dagelijks leven?

"Jean-Pierre Kin, freelance brand creative. Ik word door reclamebureaus en adverteerders ingehuurd om concepten voor campagnes en content te bedenken."

Waarom heb je je voor Productschool aangemeld?

"Ik werk aan een eigen project: een verhaal waar ik in 2014 op stuitte, ben gaan researchen en waarvan ik me eind 2016 heb voorgenomen dat het 1 januari 2019 gelanceerd moet worden in de vorm van een boek(je) met bijbehorende website. Productschool komt precies op het moment dat ik aan de concretisering van mijn idee begin. Kan geen toeval zijn."

Heb je al een idee waarvan je een product wilt maken of wil je nog een idee bedenken?

"Zie voorgaande vraag. Ik heb stapels ideeën; ze realiseren lukt helaas niet altijd."

Als je al een idee hebt, kun je daar iets over verklappen?

"Het verhaal dat ik heb ontdekt gaat over een moord. Gepleegd in 1854 in Baarle-Nassau. De afgelopen 2 jaar heb ik daar een ‘live re-enactment’ op Facebook.com/bernardusvanbaarlenassau van gemaakt."

Wat heeft je tot nu toe weerhouden om van een idee een product te maken?

"Ik heb veel geresearcht; de FB-reenactment was een eerste concretisering van de research, waarmee ik ook een gevoel kreeg hoe lang het proces toentertijd daadwerkelijk duurde. Op 2 januari 2019 is het precies 165 jaar geleden dat de moord gepleegd werd. Een mooi moment om mijn project af te ronden."

Wat hoop je te leren in de 12 weken die 'Van idee naar product' duurt?

"Ik heb redelijk in mijn hoofd hoe de website eruit moet komen te zien, maar kan dat niet zelf bouwen nu. Dat hoop ik de komende maanden wél te kunnen. Alle input is er al, ook voor het boek. Ik ga het verhaal goed ordenen en in een goede vorm gieten. Ik wil het uitgeven zonder een grote investering te hoeven doen."

EB: We hebben veel ervaring met boeken en ook met print on demand, dus daar moeten we ver mee komen!

Alvast bedankt voor je deelname. Als straks de 12 weken voorbij zijn, wat hoop je dan bereikt te hebben? Wat wil je dat er dan staat?

"Een boek met bijbehorende website. En een lanceerfeestje natuurlijk."

EB: Leuk, dat is het streven! Lijkt het je ook leuk om in 12 weken zonder technische kennis van idee naar product te gaan? Meld je net als Jeanne-Pierre aan voor 120 euro ex btw.