30 mensen doen mee aan de cursus Maak in 12 weken van je idee een product. En als je wilt, je kunt ieder moment instappen! Doe mee. Dit zijn de eerste lessen ...

1) Het wemelt van de mooie creatieve ideeën die het verdienen tot product uit te groeien.

Van boek tot community tot marktplaats, ze gaan allemaal gemaakt worden. De details volgen nog, maar het enthousiasme en de creativiteit zijn aanstekelijk!

2) De toegevoegde waarde van een online community is groot.

Wie wil doet het hele traject in zijn eentje. Dat is helemaal prima. Maar wat nu al heel erg zichtbaar is, is dat de online community van grote toegevoegde waarde is. Elkaar inspireren, becommentariëren, doceren, het gebeurt er allemaal. Mooi om te zien, want samen weten we meer, samen kunnen we meer.

3) Het verschil tussen de fases waarin concepten verkeren is groot.

De cursus gaat er stiekem een beetje vanuit dat iedereen zo'n beetje gelijk is. De praktijk is anders. De één begint zonder idee, de ander weet al wat hij/zij precies wil maken, de derde is al begonnen met maken.

De 12 weken blijf ik in cursusvorm doorlopen zoals ze ik ze voor ogen had. Omdat daarin systematisch van idee naar concept naar product gegaan. Waarbij ook elementen als validatie, communicatie en p.r. de revu passeren. Van idee naar product, zoals de titel is.

Ook wie met zijn eigen plan al ver is, komt in die cyclus tools, tips en technieken tegen waar hij of zij wat mee kan. Maar tegelijk moeten de deelnemers zelf aan de slag met wat voor hen nu belangrijk is. Wie een boek aan het maken is en nu al meer over print on demand wil weten, gaat daar nu mee aan de slag. Wie nu al aan publieksonderzoek wil doen, terwijl het pas volgende week op de agenda staat, begint daar nu lekker mee. Etcetera.

Het gegeven dat verschillende mensen in verschillende fasen verkeren is iets wat aandacht nodig heeft, maar is met een community en persoonlijke aandacht goed te tacklen.

Week 2 begint!

Wil je ook meedoen? Instappen kan altijd! Hier