De eerste aanmeldingen zijn binnen. Leuk! Wil je ook in 12 weken van een idee een product maken? Meld je aan. Maar er zijn ook mensen die nog op zoek zijn naar voorbeelden. Wat kun je in 12 weken maken? Wat je met Productschool kan maken valt uiteen in 3 categorieen ...

1) Maak een product met een kant en klare oplossing.

Er is al heel veel waar je NU mee aan de slag kunt. Deze site is met Ghost gebouwd. Kant en klaar. Onze school-omgeving is met Podia gebouwd. Kant en klaar. Je onderscheidt je dan natuurlijk met de focus, met de doelgroep, met het format. Maar je kunt echt snel aan de gang en mooie leuke dingen maken.

Dus wil je een podcast beginnen? Wil je een online winkel lanceren? Wil je een marktplaats starten? Wil je een online school beginnen? Wil je een magazine lanceren? Het zijn maar een paar van de voorbeelden die makkelijk mogelijk zijn. In 12 weken helpen we je je idee uit te werken, publieksonderzoek te doen, je product te bouwen, een marketingplan te maken, publiek te bereiken, etcetera.

2) Maak een product door slim tools te koppelen.

Maar het kan ook zijn dat je een idee hebt dat er nog niet is, maar dat je al wel kunt maken door op een heel slimme manier bestaande tools aan elkaar te koppelen met een dienst die Zapier heet.

Stel ik wil het idee genaamd De Eindredactie uitwerken. Hoe zou de workflow er uit moeten zien als ik zoveel mogelijk zou willen automatiseren? Er vallen veel namen, maar laat je daar niet door in de war brengen. De beste tools kun je eenvoudig aan elkaar koppelen. Gaat ie ...

  • Het publiek moet op een website een tekst via een link naar Google Docs kunnen delen en vervolgens kunnen betalen voor de klus. Dat kan eenvoudig met de tool Carrd.
  • Daarna moet de opdracht met een mailtje naar de groep freelancers gaan die meewerkt. Dat kan simpel en automatisch door een koppeling van Zapier met een online database (Airtable).
  • Wie het eerst komt neemt de klus en de rest krijgt via mail te horen dat de taak vergeven is.
  • Als het werk gedaan is, vinkt de eindredacteur zijn taak af en er gaat automatisch een mail naar de opdrachtgever dat hij zijn verbeterde tekst kan ophalen.
  • Als die op de site vervolgens een positieve waardering achterlaat, is de klus helemaal afgerond en kan het geld overgemaakt worden.

Om dit voor elkaar te boksen zou je tot voor kort een programmeur nodig hebben. Met een beetje creativiteit kun je dit nu echt zelf en heb je voor je het weet een volledig geautomatiseerde dienst gebouwd!

Dit is maar een voorbeeld. Er kan oneindig veel meer en totaal anders.

3) Maak een product van A tot Z.

Zowel categorie 1 als categorie 2 is echt door iedereen te doen. In categorie 3 zul je wat meer tijd moeten stoppen. Maar dan neemt het aantal mogelijkheden ook drastisch toe. Met tools als Bubble en Betty Blocks kun je complexe tools en sites bouwen zonder dat er een regel code aan te pas komt. Maar je moet dan wel een beetje in databases en datastructuren kunnen denken. Daar is net wat meer tijd en inspanning voor nodig. Dat is een keuze. Kijk bijvoorbeeld eens naar de templates van Zeroqode. Die zijn allemaal met Bubble gebouwd.

Dat is het idee. Het kan van heel simpel tot meer geavanceerd, dat is afhankelijk van je idee en je ambitie. Maar het wordt drie maanden leuk. Omdat iets maken en bedenken leuk is. Omdat dat samen doen nog leuker is.

Meld je aan voor In 12 weken van idee naar product!

Deze site is gebouwd met Ghost. Makkelijk en mooi. Probeer het ook.