Airtable is een van onze favoriete tools. Omdat het gebruiksvriendelijk is, omdat het veelzijdig is. In eerste aanleg is het een database. Maar met die database kun je veel. Kun je een CRM maken om je relaties te beheren, kun je een project met zijn hele workflow beheren, kijk maar eens rond in alle templates. Bij Productschool gebruiken we het om de Productschool Toolkit te maken.

Wat je in Airtable maakt kun je eenvoudig in een website embedden. Maar dan blijft het een spreadsheet in een site. De Belgische dienst Table2Site maakt het eenvoudig om van je Airtable database een site te maken. Op dit moment zijn er 3 templates waarmee je aan de slag kunt:

  • Landingspage. Als je een pagina wilt maken om je product uit te leggen of presenteren.
  • Job board. Als je een database met banen wilt aanleggen, of een andere collectie wilt ontsluiten.
  • Cities for nomads. Als je visueler aan de slag wilt. Een verzameling 'cards' waarop je bijvoorbeeld temperatuur wilt meegeven. In vier hoeken kun je informatie kwijt.

Als je de templates van Table2Site als startpunt neemt, kun je snel aan de slag. Alles rondom je site speelt zich af in een base van Airtable. Overzichtelijk. In een uur (!) tijd zorgde ik dat de Productschool Toolkit er zo uit zag.

Hier worden we vrolijk van! Een mooi voorbeeld van hoe je zonder technische kennis van een idee een product maakt. Wil je dat ook leren? In 12 weken delen we al onze kennis en maak je wat moois! Meld je aan!