Voice is de nieuwe hype. Spraakgestuurde toepassingen voor de mobiel, voor in de auto, voor in het huis. Alle grote merken verwerken mogelijkheden in hun apparaten en willen de huiskamer veroveren. In de Verenigde Staten zou 1 op de 5 families al gebruik maken van smart speakers als Amazon Alexa en Google Assistant.

Maar hoe bouw je daar toepassingen voor? Dankzij Storyline (dank voor de tip, Maarten Lens-Fitzgerald van Conva) heb je geen technische kennis nodig om met Alexa aan de gang te gaan. Je kunt je eigen storyboard creëren. Je vertelt Alexa wat het moet zeggen, hoe het op welke antwoorden moet reageren, etcetera. Op deze manier maak je het script voor gesprekken. Met onze Nederlandse taal lopen we dan altijd achter de Engelse taal aan, maar uitproberen kan!

Natuurlijk wordt voice belangrijk als bijvoorbeeld helpdesk of om apparaten en diensten te bedienen, maar ik ben ook benieuwd welke nieuwe vormen van verhalen vertellen dit oplevert.  In de onderstaande video zie je hoe eenvoudig het werkt.

Productschool helpt mensen maken! Volg 'In 12 weken van idee naar product'. 120 euro ex btw.