Trello is een wereldhit als het gaat om een flexibel project management systeem of een veelzijdig ideeënbord. Maar Whimsical gaat een stap verder!

Whimsical gaat ten eerste een stap verder  omdat het op dit moment 3 apps in een online omgeving is. Het was al een wireframe app en een flowchart app, maar nu is daar met Sticky Notes een online prikbord bijgekomen. Een online prikbord en veel meer.

Je kunt op de achtergrond notities, afbeeldingen, links en meer plakken. Maar je kunt er ook een zogenoemde stack een plek geven. Een stack kun je het best vergelijken met een column in Trello waar je taken in kunt hangen die je naar andere posities en andere columns kunt slepen. En op de achterkant van een taak kun je notities e.d. kwijt.

Als je een aantal columns naast elkaar zet, heb je een soort Trello. Maar je kunt veel flexibeler zijn. Kijk hoe de Productschool en zijn taken en opdrachten in Whimsical gevouwen is.

Een ander groot verschil met Trello is dat je een oneindige pagina kunt maken. Je kunt er altijd boven, onder en naast elementen blijven plakken. Natuurlijk kun je met mensen samenwerken in pagina's en commentaar leveren op de verschillende elementen.

Alleen zo zou Whimsical al de moeite waard zijn, maar wireframes en flowchart maken het af. En dan komt er binnenkort ook nog een vierde tak: mindmap.

Probeer Whimsical uit, maar kijk eerst even naar mijn video om er een beeld van te krijgen.