Als we anderen helpen zonder code van een idee een product te maken, dan werken we zelf natuurlijk ook volgens dat principe. We gebruiken platforms die er al zijn, we knopen applicaties op een slimme manier aan elkaar vast of we zetten onze tanden in geavanceerde tools die maatwerk mogelijk maken.

De basis van Productschool bestaat uit drie tools die je zo uit de box kunt gebruiken: Hatchful, Podia en Ghost.

Hatchful

  • Hatchful is een dienst van Shopify die het eenvoudig maakt om een logo te maken.
  • Je krijgt een aantal stijlkeuzes (klassiek, modern, etc), je wordt gevraagd voorkeuren voor iconen te geven en vervolgens komt Hatchful met een selectie aan voorstellen. Als je dan wilt kun je nog spelen met kleur, lettertypes, etcera.
  • Er gaat ongetwijfeld niks boven een mooi vormgegeven logo door een specialist, maar voor wie weinig budget heeft of iets wil uitproberen is Hatchful een gratis uitkomst. Het Productschool logo komt er vandaan!

Podia

  • Podia: met Podia lanceer je eenvoudig een online cursus, begin je een abonnementssysteem of verkoop je losse digitale producten. Deel je kennis in een les, een boek, een community.
  • De site is super eenvoudig en flexibel opgezet. Met bouwblokken zet je pagina's in elkaar. Met lessen bouw je cursussen. En naar wens maak je die gratis of betaald en ontsluit je ze als geheel of gefaseerd per les. Zo ziet onze Podia-omgeving eruit.
  • Podia is een relatief jong bedrijf dat keihard doorontwikkelt aan nieuwe features. Vanaf 39 dollar per maand kun je van start. Nu is betalen alleen nog mogelijk per creditcard, Ideal komt er snel aan. Ook aan een Nederlandse vertaling van de site wordt hard gewerkt.
  • Krijg in onderstaande video een rondleiding door Podia.

Ghost

  • Ghost is een lekker ogend en eenvoudig blog-platform waar je simpel mooi ogende websites mee kunt maken. Zonder technische kennis kun je van start (dit blog dat je nu leest was in twee uur live) en met technische kennis kun je geavanceerde aanpassingen aanbrengen als je dat wilt.
  • Een van de grote krachten van Ghost is de integratie met Unsplash, de website waar je gratis rechtenvrij mooie foto's kunt ophalen. Van Ghost uit kun je zoeken in de database en met een enkele klik goed ogend materiaal toevoegen.
  • Ghost is open source software, dus als je wilt kun je de software gratis zelf installeren en hosten. Maar als je dat niet wilt dan levert Ghost al een hosted versie voor 36 euro per maand.

Podia en Ghost maken natuurlijk deel uit van de cursus In 12 weken van idee naar product. Doe mee. Vanaf 1 oktober met een groep mensen aan de slag. Ieder voor zich, maar samen weten en kunnen we meer. Geef je op.